İç mimarlık ve Resim

İç mimarlık eğitimi almak isteyenler merak ettiklerini bu bölümde sorabilirler...

Moderatör: maglor

İç mimarlık ve Resim

Mesajgönderen Carpe Diem » 01 Eki 2009 21:06

Selamlar... Ben Rana. 11.sınıf öğrencisiyim. İç mimarlık okumak istiyorum ama resmimin pek güzel olduğunu söyleyemem. :D İç mimarlık okuyacağım dediğim kim varsa resmin iyi mi diye soruyorlar. Ben bişeyler tasarlamayı falan çok sevdiğim için bu bölümü seçmek istiyorum. Özel resim dersi almam gerekir mi. Yoksa üniversitede bunun eğitimini zaten veriyolar mı. Şu yetenek sınavları konusunuda pek anlayamadım. İyi bi puan aldığım zaman yetenek sınavlarına girmem gerekiyor mu?
Bir de bu bölüm çok fazla özveri gerektiren bir bölüm mü? Ona göre kendimi hazırlayayım. :D
Carpe Diem
Üye
 
Mesajlar: 4
Kayıt: 29 Eyl 2009 22:29

Mesajgönderen Angela20 » 02 Eki 2009 12:01

İç mimarlık için çizim elbette önemli,biraz elinden gelen şeyler olması lazım.Tabi bu çalışıp çizdikçe ilerleyecek bir şey.Çize çize zaten gelişiyorsun ama uğraşmak gerek.Bu bölüm çok fazla özveri isteyen bir bölüm,çok çalışma ve çaba istiyor,ona göre karar vermelisin,öyle rahat rahat okunup fazla kasmadan geçilecek dersleri yok.Yetenek sınavıyla ilgili de şunu söyleyebilirim,öss'de barajı geçtiğinde bu sınavlara girme hakkın oluyor.Barajın ne kadar üstünde puanla öğrenci alınacağı sınavı yapan üniversiteye göre değişiyor ama sanırım.Bunu yetenek sınavıyla iç mimarlığa girmiş arkadaşlara sormak lazım.Bir de yeni sınav sisteminde hala uygulama aynı mı,onu da öğrenmek gerek.
Angela20
Üye
 
Mesajlar: 80
Kayıt: 17 Tem 2008 18:25

Mesajgönderen Merdox » 02 Eki 2009 21:32

Merhaba. Ben bu yıl yetenek sınavlarıyla denedim ama kazanamadım. Yetenek sınavı sistemini şöyle anlatayım. Ben sadece Eskişehir Anadolu Üniversitesinin sınavını denedim. Burdaki sınav 2 aşamalı. 1. aşama da “Canlı-Cansız modelden karakalemle desen çalışması” var. 90 dk süre, herkes sınıflara bölünerek aynı anda farklı modellerden sınav oluyor. bir sınıf yaklaşık 30 kişi. Çizeceğin resim de hemen hemen böyle bir şey olcak. Yani karşına bi model geçecek ve onu karakalemle resmetceksin.

Resim Resim Resim
Bu Sınav baraj sınavı olarak adlandırılıyor. Eğer bu sınavı geçemezsen bölümlerin sınavına giremezsin. Bu sınavı geçtiğinde istediğin bölüm veya bölümler için tercih ediyorsun (iç mimarlık, resim, seramik gibi) ve daha sonra seçtiğin bölümlerin sınavlarına giriyosun. İç mimarlık bölümünde, aynı şekilde karakalemle mekan ağırlıklı imgesel çalışma var.(verilen konu üstünde kendi hayal gücünle) Bu sınavı da geçersen yerleşmiş oluyosun :) tabi bu Anadolu üniversitesi için böyle, Farklılıklar olan okullar da var. 3. aşama sınavı olarak sözlü mülakat gibi...

Gelelim Yeni sınav sistemine :)

Yeni sistem de 2 sınav var

YGS ( Yükseköğretime Geçiş Sınavı)
LYS ( Lisans Yerleştirme Sınavı)

YGS eski 1. bölüm LYS eski 2. bölüm yerine geçiyor. Eğer yetenek sınavıyla girmeyi düşünüyosan YGS den her hangi bir bölümden barajı geçmen istenecek.

Diğer türlü girmek istersen LYS de 2 seçeneğin var.

1. si: sayısal puan türüyle
2. si: eşit ağırlık puan türüyle

Eskiden
SAY-2 puan türüyle alan "İç Mimarlık" bölümleri ( Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerinde Okutulan) Yeni Sistem de MF-1 ( Matematik Ağırlıklı Puan Türü) ile alacak.

EA-2 puan türüyle alan "İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı" bölümleri ( Güzel Sanatlar Fakültelerinde Okutulan) Yeni Sistem de TM-2 ( Matematik, Türkçe ve Edebiyat Ağırlıklı Puan Türü )ile alacak.

Benim şu ana kadar öğrendiğim bilgiler bunlar. Ama ÖSYM her şeyi tam açıklamış durumda değil. Başka kaynaklardan da bakman iyi olur :)
Kullanıcı avatarı
Merdox
Üye
 
Mesajlar: 31
Kayıt: 02 Ağu 2008 23:48
Konum: Ankara

Re: İç mimarlık ve Resim

Mesajgönderen creator » 03 Eki 2009 12:39

Carpe Diem yazdı:Selamlar... Ben Rana. 11.sınıf öğrencisiyim. İç mimarlık okumak istiyorum ama resmimin pek güzel olduğunu söyleyemem. :D İç mimarlık okuyacağım dediğim kim varsa resmin iyi mi diye soruyorlar. Ben bişeyler tasarlamayı falan çok sevdiğim için bu bölümü seçmek istiyorum. Özel resim dersi almam gerekir mi. Yoksa üniversitede bunun eğitimini zaten veriyolar mı. Şu yetenek sınavları konusunuda pek anlayamadım. İyi bi puan aldığım zaman yetenek sınavlarına girmem gerekiyor mu?
Bir de bu bölüm çok fazla özveri gerektiren bir bölüm mü? Ona göre kendimi hazırlayayım. :D


Eğer resim ve çizim yeteneğiniz çok iyi değilse yalnızca sayısal yanlızca EA puan türünde öğrenci alan iç mimarlık bölümleri mevcut. Bu bölümleri tercih edebilirsiniz. Forumdaki İç Mimarlık bölümü olan devlet üniversiteleri bölümüne göz atmanızı tasiye ederim. Orada bu bölümlerin hangi puanlarla aldığı yazıyor.
TÜRKÇEMİZİ KURALLARINA UYGUN BİÇİMDE KULLANALIM...
Kullanıcı avatarı
creator
Site Admin
 
Mesajlar: 1008
Kayıt: 18 Şub 2007 13:56
Konum: İSTANBUL

Mesajgönderen Angela20 » 03 Eki 2009 16:15

Puanla alan üniversitelere girsen bile örneğin Hacettepe ki bence bu alanda en iyi okullardan biri,çizim yeteneğinin olması lazım.Tamam öyle şaheserler yaratabiliyor olmanı kimse beklemiyor ama en azından çalıştıkça ilerletebileceğin bir kabiliyetin olmalı.Çize çize geliştirebilirsin..
Angela20
Üye
 
Mesajlar: 80
Kayıt: 17 Tem 2008 18:25

Mesajgönderen Carpe Diem » 04 Eki 2009 10:49

Herkese çok teşekkürler. :) Zaten bu sene derslerim çok ağır olmadığı için daha çok çizimle uğraşmayı düşünüyorum. Resmim çok kötü değil ama yetenek sınavları için yeterlide değil. Geliştirmeye çalışıyorum. Tekrar teşekkür ederim..
Carpe Diem
Üye
 
Mesajlar: 4
Kayıt: 29 Eyl 2009 22:29

Mesajgönderen Carpe Diem » 04 Eki 2009 11:19

Birde bir sorum daha olacak. :D Üniversitede yoğun çalışmam gerekli olduğunu biliyorum çok sevdiğim için çalışmak bana zor gelmeyecektir o konuda sıkıntım yok inşallah ama iş ortamı nasıl? Ben bütün hayatımı işle geçiricek yapıda bir insan değilim. Aileme arkadaşlarıma ne kadar vakit ayırabilirim. İş hayatının aşırı yoğun bi temposu var mı? Beni hayattan soyutlamasın da. :D
Carpe Diem
Üye
 
Mesajlar: 4
Kayıt: 29 Eyl 2009 22:29

Mesajgönderen creator » 04 Eki 2009 12:13

Genelde büyük inşaat firmalarında çalışmayı düşünüyorsanız size o firmanın şantiyesinin bir demirbaşı muamelesi yaparlar hangi şartta olursa olsun o şantiyede bulunmak zorundasınızdır. Ama paraya gelince de hakkınızı fazlasıyla alısınız. Ama ailenize ve sosyal hayatınıza vakit ayıramazsınız. Tabi o firmada kalıp ömür boyu bu şekilde çalışmazsınız. Belirli bir tecrubden sonra o bulunduğunuz firmada kıdemli eleman olursunuz. Ve o saatten sonra size aynı şekilde davranmazlar.

Orta ölçekli işletmelerde ya da mimarlık ofislerinde çalışırsanız. Haftasonları tatiliniz olur. Akşam 19:00 gibi evinizde olursunuz. Ama çok yüksek ücretlerle çalışmazsınız. Tercih sizin altenatifler de oldukça fazla...
TÜRKÇEMİZİ KURALLARINA UYGUN BİÇİMDE KULLANALIM...
Kullanıcı avatarı
creator
Site Admin
 
Mesajlar: 1008
Kayıt: 18 Şub 2007 13:56
Konum: İSTANBUL

Mesajgönderen Carpe Diem » 04 Eki 2009 12:23

Evet. Teşekkür ederim tekrardan. :)
Carpe Diem
Üye
 
Mesajlar: 4
Kayıt: 29 Eyl 2009 22:29


Dön İç mimarlık eğitimi almak isteyenler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

cron