1. Aldığım eğitimin adanmak istediğim konu olmadığını anladım ve kendime yeni bir yol çizmeye karar verdim. Mevcut alt yapıyla 120 yıl yaşama ihtimalimiz varsa, yeni bir kurgu için geç kalmadığımı düşünüyorum.
2. Üniversite sınavına girmeme ramak kala mimar olmak istediğimi anlamıştım ama TM'ci olduğum için mümkün olmadı. Ben de bölüm değil okul tercihi yaptım. Bu noktada eğitim sistemimiz, ebeveynlerimizin yönlendirme becerileri, rehberlik hizmetlerimiz vb. sorgulanabilir.
3. Şimdi iç mimar olmayı kafama koydum. Kısa bir araştırma sonucu bu bölüme üç şekilde girildiğini öğrendim: öss say, öss ea, yetenek. Yetenek sınavlarında hiç şansım olmayacağını bilecek kadar gerçekçiyim, ilkokul resim ödevlerimi annem yapardı.
4. Puanları inceledim. Ben dokuz yıl önce (yanlış okumadınız
5. Bi de ordan nası görünüyorum? En acımasız eleştirileri bile duymak istiyorum, bu saatten sonra bırak bu işleri diyenlere alınmıycam.
Çok uzun oldu, maddeledim, herkese teşekkürler.
Not: Türk Dili'ne gösterdiğiniz özene teşekkür ederim. Bu konuda üyeler arasında bir ödül vermeyi düşünür müsünüz? "Türkçe'yi En İyi Kullanan İç Mimar / Adayı / Hayalperesti" İddialıyım.