İnsan kalbi 120 yıl atabiliyormuş!

Yeni gelen üyelerimizin kendilerini tanıtabilecekleri bölüm.

Moderatör: maglor

İnsan kalbi 120 yıl atabiliyormuş!

Mesajgönderen Lethe » 04 Eki 2008 23:01

Aranıza yeni katıldım, merhabalar... Kendimi kısaca tanıtmaya çalışacağım zira sayfalarca konuşulabilir, bir dokun bin ah işit... :)
1. Aldığım eğitimin adanmak istediğim konu olmadığını anladım ve kendime yeni bir yol çizmeye karar verdim. Mevcut alt yapıyla 120 yıl yaşama ihtimalimiz varsa, yeni bir kurgu için geç kalmadığımı düşünüyorum. :)
2. Üniversite sınavına girmeme ramak kala mimar olmak istediğimi anlamıştım ama TM'ci olduğum için mümkün olmadı. Ben de bölüm değil okul tercihi yaptım. Bu noktada eğitim sistemimiz, ebeveynlerimizin yönlendirme becerileri, rehberlik hizmetlerimiz vb. sorgulanabilir.
3. Şimdi iç mimar olmayı kafama koydum. Kısa bir araştırma sonucu bu bölüme üç şekilde girildiğini öğrendim: öss say, öss ea, yetenek. Yetenek sınavlarında hiç şansım olmayacağını bilecek kadar gerçekçiyim, ilkokul resim ödevlerimi annem yapardı. :oops: Çizim yapamıyosan iç mimarlığı unut demeyiiin, bilgisayarla aram çok iyidir. :wink: TM'ci ve bu işi sıfır maliyet yapması gereken biri olarak seçeneklerim burslu Bilkent ya da burslu İzmir Ekonomi. İstanbul'dan Hacettepe'ye gitmek benim bu yaşta ailemden talep edemeyeceğim bi maliyet yaratıyor. :wink:
4. Puanları inceledim. Ben dokuz yıl önce (yanlış okumadınız :roll: ) EA'tan 13bin küsürüncü olmuşum. Günümüzde Bilkent 2bin küsürüncüyü, İEÜ ise 14bin küsürüncüyü almış. (burslular) Bu şartlarda bana İzmir yolu gözüküyor ancaaak..! İzmir Ekonomi Üniversitesin'deki bölümden bu koca sitede yalnızca bir kişinin bahsetmiş olmasına çok bozuldum. :!: İzmir'de bu siteden haberleri yok mu nedir?? Nasıl haber uçursak da yorum yapsalar...
5. Bi de ordan nası görünüyorum? En acımasız eleştirileri bile duymak istiyorum, bu saatten sonra bırak bu işleri diyenlere alınmıycam. :lol: Ama bırakmıycam da. :wink:
Çok uzun oldu, maddeledim, herkese teşekkürler.

Not: Türk Dili'ne gösterdiğiniz özene teşekkür ederim. Bu konuda üyeler arasında bir ödül vermeyi düşünür müsünüz? "Türkçe'yi En İyi Kullanan İç Mimar / Adayı / Hayalperesti" İddialıyım. :)
"The work of an interior designer draws upon many disciplines including environmental psychology, architecture, product design, and traditional decoration."
Kullanıcı avatarı
Lethe
Üye

Mesajgönderen creator » 04 Eki 2008 23:59

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Türkçe kuralları konusundaki hassasiyetiniz için biz de teşekkür ederiz. İzmir Ekonomi Üniversitesinden ne kadar üye var bilemiyoruz. Ama her üniversitenin temsilcileri var. Bu temsilciler kendi üniversiteleri hakkında her türlü bilgiyi forum içinde verebilirler.
İç mimarlık için çok geç kalmış sayılmazsınız. Ne işle uğraşıyorsunuz bilemiyorum ama bu bölüme 30 yaşında girip 34 yaşında mezun olanları biliyorum. 27 yaşında 2. bir üniversite olarak girenini de gördüm. O nedenle geç kalmış sayılmazsınız. Bu arada 30 yaşında bölüme girenle de çok dalga geçilmiş duyduğuma göre ama sonuşta bölümü bitirmiş.
TÜRKÇEMİZİ KURALLARINA UYGUN BİÇİMDE KULLANALIM...
Kullanıcı avatarı
creator
Site Admin

Mesajgönderen Lethe » 05 Eki 2008 11:18

Fazla anlattım, söylenebilecekleri ben kendim sınırladım galiba, yine de teşekkürler creator. :wink:
Ben Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunuyum. Bilkent'te eğitim bilimlerinde burslu mastır yaptım. Öğretmenlik ve spor hocalığı gibi işler yaptım. (9 yılı boş geçirmedim yani)
Bölüm bitmesine biter de onca emeği sadece bunun için vermeyeceğiz tabi... Bu örnek verdiğin arkadaşlar mezuniyetten sonra ne yaptılar, sektörde herhangi bi dezavantaj yaşadılar mı creator?
"The work of an interior designer draws upon many disciplines including environmental psychology, architecture, product design, and traditional decoration."
Kullanıcı avatarı
Lethe
Üye

Mesajgönderen creator » 05 Eki 2008 11:32

Tabi ki amaç sadece bölümü bitirmek olmamalı. Şu nedenle söylediğimi belirtmek isterim yani dalga geçilmesine rağmen, azimle ve istekle bölüme devam etmiş. En azından dalga geçilmese bile psikolojik bir baskı olur ister istemez. O buna aldırış etmemiş.
Onların piyasada şu an ne durumda olduklarını bilemiyorum. Çok fazla iletişimim yoktu. Zaten yaşca bizden oldukça büyüklerdi. Yaklaşık 6-7 yıl önce mezun oldular.
TÜRKÇEMİZİ KURALLARINA UYGUN BİÇİMDE KULLANALIM...
Kullanıcı avatarı
creator
Site Admin

Dön Tanışma

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir