2025-2026 İç Mimar Maaşları ve Gelir Durumları

İş hayatında karşılaştığınız problemleri zorlukları endişe ettiğiniz durumları bu bölümde dile getirebilirsiniz.

Moderatör: maglor

2025-2026 İç Mimar Maaşları ve Gelir Durumları

Mesajgönderen vesta » 24 Oca 2025 13:16

Merhabalar arkadaşlar iç mimarlık bölümünden bu yıl sonunda mezun olacağım. Şimdiden firmalara CV göndermeye başladım. Ortalama maaş durumları nedir hiçbir fikrim yok. Ne kadar maaş talep etmeliyim? Forumda biraz araştırma yaptım. Fakat 2013-2014 yılındaki maaşlar konuşulmuş. Güncel rakamlar nedir acaba? Kamu düşünmeli miyim? Yoksa özel sektör maaşları mı daha iyidir?
vesta
Üye

Re: 2025-2026 İç Mimar Maaşları ve Gelir Durumları

Mesajgönderen yıldırım » 25 Oca 2025 13:00

Bu durum biraz kişinin kendisi ile de alakalı. Yani çizim ve tasarım programlarına hakimsen maaşın biraz daha yüksek olur. Fakat tasrımdan ziyade şantiyede karmaşık uygulamalara sağlıklı detay çözümleri sunarak bu uygulamaları gerçekleştirebilirsen o zaman da maaşın baya artar. Yani tipik sıva, boya, tesviye, seramik gibi işlerin yanında özgün tasarım detay ve uygulama tekniklerine hakimsen kendi ofisini de açabilirsin.

Zaten kendi ofisini açabilecek biri için de maaş çok yüksek olur. Başlangış seviyesi için Asgari ücretim 1,5 katı gibi bir maaş alırsın. Bazen bir demir ustasının maaşı mimarı, iç mimarı geçebiliyor.
yıldırım
Üye

Mesajgönderen vesta » 25 Oca 2025 20:22

Teşekkürler Yıldırım.
Peki kamuda iç mimar maaşları ne durumda ya da kamuda iç mimar çalışıyor mu? Belediyelerde çalıştığını duymuştum. Başka kurumlarda da var mı iç mimarlar? KPSS'ye girmeli miyim?
Bir de özel sektörde de 5-10 yıl arası tecrübeli iç mimarlar ne kadar alır ortalama?
vesta
Üye

Mesajgönderen yıldırım » 26 Oca 2025 14:09

vesta yazdı:Teşekkürler Yıldırım.
Peki kamuda iç mimar maaşları ne durumda ya da kamuda iç mimar çalışıyor mu? Belediyelerde çalıştığını duymuştum. Başka kurumlarda da var mı iç mimarlar? KPSS'ye girmeli miyim?
Bir de özel sektörde de 5-10 yıl arası tecrübeli iç mimarlar ne kadar alır ortalama?

Tekrardan merhabalar dostum.
Evet belediyede yapılan alımlar var bunları takip etmek gerekiyor. Kamuda, Merkez Bankası, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İl Özel İdareleri gibi kurumlara, iç mimar alımı yapılmış. KPSS ye girip buralara yapılacak alımları takip edebilirsiniz.
Kamuda, standart mimar ve mühendislik maaşları civarında maaş alırsın. Maaşın tecrubeye göre çok artmaz. Enflasyon oranında standart olarak artar. Tecrube artışında da maaşta sınırlı miktarda bir artış olur.

Özel sektörede de 5-10 yıllık iç mimar olarak şantiyede isen 50 ila 70 bin arasında değişir. İstanbul'da ise bu maaşları 1,5 ile çarpman gerekebilir. Sadece maaş olarak ta bakmamak gerekir şirket altına araç verirse evinden direkt şantiyeye gidersin yol masrafın olmaz. Aracı da şahsi amaçla kullanmaya müsade ederlerse masrafın epey azalmış olur. Bazı şirketler 15-20bin lira tutarında ticket veya yemek kartı da veriyorlar. Bunlar da ciddi anlamda giderlerinizi azaltıyor.

Bütün olanakları değerlendirip ona göre karar vermeniz gerekir.
yıldırım
Üye

Mesajgönderen pelinsu » 03 Kas 2025 20:14

Şu an moralim çok bozuk değerli meslektaşlarım. Ben bir iç mimar olarak asgari ücretin epey üzerinde maaş almaktayım. Ancak ofisimizde çalışan sekreterin benim aldığım maaşın neredeyse iki katını aldığını öğrenince moralim çok bozuldu.

Bütün gün sabahtan akşama kadar proje çizimi, modelleme, malzeme seçimi ile uğraşıp ve şantiyelerde koşuştururken bana bu maaşın verilmesi çok dokundu. Bütün gün ofiste aşırı kısa mini eteğiyle dolaşıp iki üç telefona bakan, sonrasında kalan vakitlerde de alışveriş sitelerinde kıyafet bakmaktan başka bir işe yaramayan bu sekretere, bir iç mimarın iki katı maaş verilmesi ne kadar adaletli.

Yeter artık... Düşündükçe sinirlerim bozuluyor motivasyonum düşüyor. İşten çıkayım diyorum. Şu aralar da piyasa biraz kötü ne yapacağım bilmiyorum. O vasıfsız sekreterin ne özelliği olabilir ki... Offff yaaaa. :cry:
pelinsu
Üye

Mesajgönderen yıldırım » 16 Kas 2025 20:00

Evet Pelin bu durum gerçekten can sıkıcı olabiliyor ama maalesef özel sektörde durum böyle. Siz de konuyu biraz abartmışsınız. Sekreter sonuçta firmanın karşılama yüzü elbette bakımlı ve şık giyimli olacak. Ama sizin onu kıskanmanız farklı bir yıkıcı etki oluşturmuş. Aşırı kısa etek demişsiniz ama dizin yarım karış üstündeki eteğe de söz söylememek gerekir. Yaptığınız çalışmalardan bahsetmişsiniz ama siz de bütün gün hangi alışveriş sitelerine girdiğini mi gözlemlediniz. Yani bu durumda size verilen maaşı da sorgulamak gerekiyor sanırım. :?: :?:
yıldırım
Üye

Mesajgönderen pelinsu » 19 Kas 2025 20:02

Bakımlı ve şık giyimli olmasına bir şey demiyorum zaten. Ayrıca o rezil sekreterin nesini kıskanıcaam. Abartılı etek boyları ile ofisin düzenini bozuyor ve dünya kadar maaş alıyor. O giydiği etekle sürekli merdiven inip çıkıyor. Saçını bi siyah renge bi platine bi kızıla boyuyor. Bütün ustalar projeyi okuyamadım bahanesi ile ofise gelip duruyor. Ustaların gözü projede değil başka yerde. Ofisteki temizlikçi Halime ablanın kolları koptu bu ustaların yerlere akan ağzının suyunu silmekten. Kadının kolları koptu paspas çekmekten. Bana inanmazsınız diye, üst kattaki ön muhasebe departmanı ile konuşurken çektiğim video üzerinden fotoğraflar atıcaam aşağıya. Etek demeye bin şahit ister. :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Resim
İç Mimar Maaşları Sekreter Maaaşları
Resim
İç Mimar Maaşları 2026
Resim
İç Mimardan Daha Yüksek Maaş Alan Sekreter
pelinsu
Üye

Dön İŞte İç Mimarlık

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir