vesta yazdı:Teşekkürler Yıldırım.
Peki kamuda iç mimar maaşları ne durumda ya da kamuda iç mimar çalışıyor mu? Belediyelerde çalıştığını duymuştum. Başka kurumlarda da var mı iç mimarlar? KPSS'ye girmeli miyim?
Bir de özel sektörde de 5-10 yıl arası tecrübeli iç mimarlar ne kadar alır ortalama?
Tekrardan merhabalar dostum.
Evet belediyede yapılan alımlar var bunları takip etmek gerekiyor. Kamuda, Merkez Bankası, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İl Özel İdareleri gibi kurumlara, iç mimar alımı yapılmış. KPSS ye girip buralara yapılacak alımları takip edebilirsiniz.
Kamuda, standart mimar ve mühendislik maaşları civarında maaş alırsın. Maaşın tecrubeye göre çok artmaz. Enflasyon oranında standart olarak artar. Tecrube artışında da maaşta sınırlı miktarda bir artış olur.
Özel sektörede de 5-10 yıllık iç mimar olarak şantiyede isen 50 ila 70 bin arasında değişir. İstanbul'da ise bu maaşları 1,5 ile çarpman gerekebilir. Sadece maaş olarak ta bakmamak gerekir şirket altına araç verirse evinden direkt şantiyeye gidersin yol masrafın olmaz. Aracı da şahsi amaçla kullanmaya müsade ederlerse masrafın epey azalmış olur. Bazı şirketler 15-20bin lira tutarında ticket veya yemek kartı da veriyorlar. Bunlar da ciddi anlamda giderlerinizi azaltıyor.
Bütün olanakları değerlendirip ona göre karar vermeniz gerekir.